Rooigemsebeek wandelroute

13km puur genieten

Een wandelroute die ik persoonlijk een van de mooiste uit de Vlaamse Ardennen vind. Prachtige landschappen, molens, kleine paadjes in de natuur en pittoreske dorpjes, kortom een wandeling waarvan je nog heel lang nageniet!

Je start in het dorpje Mullem.
Een authentiek, fotogeniek dorpje waar je bovenop de Aststraat het kasteel van Gerlache vindt. Vele huizen in Mullem zijn nog in het geel geverfd en dat hebben ze aan de geschiedenis met dit kasteel te danken.

De Rooigemsebeek is een wachtbekken die in de jaren 90 werden aangelegd om Mullem te beschermen tegen overstromingen, het is uitgegroeid tot een natuurlijk plaatje waar het heel gezellig is om te wandelen.

De Schietjampettermolen en de Huisekoutermolen:
Die eerste staat al op de heuvel sinds de 16e eeuw, maar de eerste stortte in in 1959 en werd daarna vervangen door de molen die er nu staat. 
Zijn merkwaardige naam dankt de molen aan een schietgrage ‘champetter’ die na een ruzie een kogel in het molenkot schoot.
De Huisekoutermolen is een prachtig gerestaureerde molen die sinds 2016 zelfs terug regelmatig maalt.

Horecatip: In De Kroon – Mullem
Met hun uitgebreide bierkaart, lekkere gerechten en prachtig kader is dit de ideale stop voor na de wandeling nog eventjes na te genieten op hun mooi tuinterras met een lekker streekbiertje.

In De Kroon

Link naar de wandelroute: Visit Vlaamse Ardennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close