Cascade du Bayehon

De magie van de Ardennen.

12,6 km
Start & parking: Moulin du Bayehon
Te volgen: Bordjes met de groene rechthoekjes

Je start aan Moulin du Bayehon waar je tevens ook veilig en gemakkelijk kan parkeren. Je kan hier ook nog een sanitaire stop houden alvorens vertrek, want deze vind je niet meer gedurende je wandeling! Aan het infobord wat verderop vind je het eerste bordje.

Je krijgt al heel snel enkele houten brugjes die je door de smalle vallei loodsen richting de waterval. Al meteen iets heel leuk om aan de wandeling te starten! Je loopt langs de rivier de Bayehon om zo verder te klauteren naar de waterval.

De waterval vind je al heel snel terug op je wandeling. Na ongeveer 2km wandelen heb je deze al bereikt en kan je genieten van het rustgevende effect die het je te bieden heeft.
Klim naar beneden om even plaats te nemen aan het water en te genieten van het water en de fantastische fauna en flora er rond.

Wanneer je verder gaat kom je terecht in uitgestrekte dennenbossen en op paadjes waar je een eindeloos zicht hebt, op zoek naar de mooiste ‘kerstboom’ vervolgden we onze weg en stopten we aan een bankje voor onze picnic. Neem zeker voldoende te drinken mee maar ook iets om te knabbelen. Wij kozen ervoor om een picnic mee te nemen wat zeker geen slecht idee was in dit feeërieke kader in het dennenbos.

Wanneer je verderop de straat oversteekt kom je terecht in Fagne de Setay, deze staan bekend voor zijn moerassen, je loopt hier dan ook over verschillende houten vlonders wat dan weer wat extra cachet aan de wandeling heeft. Zo vervolg je je weg terug naar je beginpunt.

Wanneer je zot bent van de Ardennen, prachtige natuur, lange wandelingen en soms wat uitdaging is dit een fantastische wandeling om te doen. Deze behoort tot nu toe zeker in onze top 3 en moest je ons vragen wat je zeker moet doen in de Ardennen, dan zal deze wandeling zeker ter sprake komen.

1 woord: Geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close