Bouillon

Van ridders tot hangbruggen
Een stukje Ardennen in (kinder)stapschoenen

Niets beter dan eventjes te ontsnappen in de prachtige natuur van onze Ardennen. In en rond Bouillon is deze nog heerlijk ongerept, met prachtige panorama’s en eindeloos veel wandelroutes.

Voor dit verblijf in de Ardennen gingen we op zoek naar een huisje via Ardennes Etape.
Ardennes Etape bied talloze vakantiehuisjes en verblijven aan voor grote en kleine groepen, van alle luxe die je kan wensen tot lekker back to basic.

Ons huisje ‘Le Fournil de Marie’ staat in Jehonville dat deelgemeente is van Bertrix. De perfecte uitvalsbasis als je de streek in en rond Bouillon wil leren kennen. Weg van de drukte, pal in de natuur met een gastheer en -vrouw die je heel hartelijk verwelkomt. In en rond het huisje is het idyllisch mooi, met een beekje langs je terras, de diertjes die er ook wonen, de zwemvijver en hot tub. Hier in de zomer bbq’en, dat is puur genieten.

Link to: Ardennes Etape – Le Fournil de Marie

Helemaal klaar voor onze eerste ontdekkingen vertrekken we naar het dorpje Vresse.
Aan de Pont Saint-Lambert heb je een fantastisch zicht over de Semois en de andere brug en is dit als je het ons vraagt het picnic plekje bij uitstek.

We vervolgen onze weg naar het dorpje Laforêt, die maar 1km verderop ligt.
We zijn hiernaartoe gekomen voor de Legendewandeling. Een 2km lange wandeling die je meeneemt naar de geheimzinnige legendes en verhalen die het dorpje al eeuwenlang met zich meedraagt. Super leuk voor de kids, want deze konden opzoek gaan naar allerlei wezens op de wandeling en hun verhalen ontdekken.
Je start aan de wandeling aan de dorpsfontein en volgt de bordjes met de blauwe rechthoek.

Link to: Legendewandeling

Wat je zeker moet gezien hebben als je in de buurt van Bouillon bent is het prachtige zicht over Tombeau du Géants. Het uitzicht is adembenemend mooi en van dit uitzichtpunt vertrekken er tal van wandelroutes in en rond deze plek. Er is parking aan het uitzichtpunt.
Maar de andere kant van dit prachtig stukje natuur moet zeker niet onderdoen voor Tombeau du Géants, namelijk het uitzichtpunt in Rochehaut. Hier heb je uitzicht op het dorp Frahan en kan je ook aan tal van wandelingen starten die uitgestippeld staan op het infobord.
Wij komen zeker eens terug voor de ladderwandeling!

Tijd om wat geschiedenis op te snuiven, op naar de ridders in het kasteel van Bouillon!
Volgens onze jongste zoon waren deze nog steeds aanwezig maar verstopten ze zich in het kasteel, voor kinderen dus een heel avontuur om door de gangen van dit gebouw te gaan.
Ook straalt het kasteel uit over de hele stad en heb je bovenop het kasteel een heerlijk uitzicht over Bouillon.
In de zomer vinden hier steeds roofvogelshows plaats, en wanneer je een ticketje koopt voor je toegang in het kasteel, kan je met datzelfde ticketje ook naar Musée Ducal over de geschiedenis van Bouillon en het Archéoscope dat bezoekers virtueel meeneemt op kruistocht naar het Heilige Land.

Als laatste in onze tocht door Bouillon hadden we gehoord van een hangbrug die ergens in Bouillon verstopt zat.
La passerelle du Moulin de l’Epine. Een hangbrugje die je wat Geierlay-vibes geeft en je over de Semois loodst.
Het is ook hier zalig vertoeven, waar je in de zomer eens een plonsje kan wagen in het water of lekker zonnen langs de oevers.

Kortom, de streek in en rond Bouillon is prachtig met voor elk wat wils en vooral als je houdt van wandelen. Tot rust komen aan de Semois of avontuurlijk in Bouillon, deze streek bied het je allemaal. Wij komen zeker eens terug!

Link to: Bouillon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close