Drongengoedbos

Perfecte mix van natuur, avontuur en beleving.

Drongengoedbos, een prachtig stukje natuur waar de plaatselijke fauna en flora rustig zijn werk doet en je eindeloos kan ontdekken want het is het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Wanneer je in de lente op bezoek bent in dit bos, kleurt deze zelfs wat paars door de bloei en god wat is dit mooi!

Je wandelt rond het militair vliegveld van Ursel, wat dit toch wel een unieke wandelervaring meebrengt. Continue vlogen er sportvliegtuigjes rond ons heen en op een bepaald stuk sta je echt dichtbij de landingsbaan. Blijf eventjes staan om zo een vertrek of landing te zien, maar kom niet voorbij de verbodsborden!

Niet enkel dit vliegveld geeft de wandeling een extra dimensie, ook de tal van diertjes die je er kunt spotten zijn een hele ontdekkingsklus!
Zo hadden zij het geluk dat er net een ree overstak op een stukje verlaten landingsbaan maar ook de Galloways zijn aanwezig tijdens je wandeling. Wees gerust, ze zijn gewoon aan wandelaars, maar kom niet te dichtbij! Verder vind je er ook schaapjes en de vleermuishuisjes.

Spot jij de ree op deze foto?

Verder op je wandeling kom je aan op de Drongengoedhoeve. Een fantastisch mooie plek waar je van een gezellig drankje kan genieten op het terras. Met hun kruidentuin die ze aangelegd hebben was ik natuurlijk wel eventjes zoet te ontdekken wat er allemaal leefde. Binnenin is er een landschapsinfocentrum die je het verhaal van de streek verteld.

Net buiten de Drongengoedhoeve is er een stukje Speelbos, en wat voor een! Een sprookjesbos waar de kleinste (en mama en papa ook, hihi) hun volledig kunnen uitleven op natuurlijke speelelementen. Het betere klim- en klauterwerk is vereist!
Ook kan je als je met kinderen komt enkel het Speelbos en Drongengoedhoeve bezoeken met een wandeling op het Kabouterpad. (2km). Via dit pad leren de kinderen spelenderwijs het bos kennen.

Naast wandelen kan je in het Drongengoedbos namelijk ook terecht voor mountainbiken, paardrijden, natuurlopen en kamperen. Snel vervelen zal je er dus niet doen!

Wij maakten de wandeling van toerisme Oost-Vlaanderen die +- 14km lang is. Je vertrekt aan wandelknooppunt 76 en volgt dan volgende route:
76 – 75 – 74 – 72 – 71 – 70 – 36 – 16 – 34 – 33 – 23 – 24 – 21 – 22 – 17 – 18 – 19 – 13 – 12 – 11 – 76
Er zijn parkingen voorzien rond het bos dichtbij het vertrekpunt.

Link to: Wandelroute op toerisme Oost-Vlaanderen
Link to: Activiteiten in het Drongengoedbos – Agentschap Natuur & Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close