In de voetsporen van Prosper De Maeght – wandelroute

Mooi in elk seizoen.

Grote lus

We starten aan het standbeeld van Prosper De Maeght. Prosper verdiende zijn standbeeld door zijn legende met de deur. Hij was cafébaas in Eine en zijn vrouw moest om een boodschap, ze vroeg hem om op de deur te letten wat eigenlijk wou zeggen dat hij een oogje in het zeil moest houden in hemun café en tabakswinkel. Prosper had hier niet zo veel zin in, dus haakte hij de deur af, lag deze op een kruiwagen en ging zelf samen met de deur en zijn klanten een pintje gaan drinken. Elk jaar nadien hielden ze deze traditie en ging hij opnieuw met zijn deur en volgelingen op stap. Nu zoveel jaren later wordt zijn traditie nog steeds voortgezet in de jaarlijkse Aloud vermaarde koddige Fietel die telkens doorgaat op de 4e zondag van september. Zeker eens het bezoeken waard!

Al snel laten we het centrum van Eine achter ons en trekken we de ‘boerenbuiten’ in. Middenin de Vlaamse Ardennen kan je tijdens dit stuk van de wandeling genieten van de vele vergezichten over de landen en akkers. Appel- en perenbomen (zeker eens de moeite in het bloeiseizoen!), wilde bloemen, en nog zo veel meer.

Na het prachtige onroad en offroad parcour die je in Eine afgelegd hebt doe je een stukje Rooigem, die ik eerder hier al deelde, om aan te komen in Mullem.

Dit pittoreske dorpje heeft zijn charme zeker niet gestolen. De mooie gele geveltjes geven zó een gezellig gevoel aan dit kleine dorpje. Perfect om even te stoppen in een van de horecazaken voor een plaatselijk biertje (en een plaspauze 😉) .

Zo ga je verder naar de andere kant. Via de tunnel wandel je door de buurgemeente Heurne en sla je af om de prachtige Heurnemeersen in te wandelen. Tussen de nieuwe en oude Schelde stap je dit geweldig stukje natuur af. Via een veld vol met koetjes waar je middenin loopt, kom je op het jaagpad langs de Schelde. Nog eventjes genieten van de rust want daarna kom je terug in het Centrum van Eine.

Een prachtige wandeling middenin de fantastische natuur van de Vlaamse Ardennen!

Overnachtingstip: Hof van Eine

Hof van Eine is een prachtige vakantiewoning en ligt midden op deze wandelroute. Deze oase van rust biedt voor elk wat wils en is de perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers! Meer info over Hof van Eine vind je via volgende link: Hof van Eine

Start: Prosper De Maeghtplein

Te volgen: Blauwe peiltjes met logo van ’t Eins Feestcomité

Afstand: 14km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close