Promenade de la Hoëgne

100% afzien, 200% genieten

Als je op zoek bent naar een pittige wandeling, die je brengt naar een sprookjesachtig bos met tientallen bruggetjes en vondelpaadjes, dan kom je op deze wandeling helemaal aan uw trekken.

Je start aan de parkeerplaats van Roquez en deze start in de auto al avontuurlijk want je moet door de Hoëgne rijden om aan de parkeerplaats te geraken, toch wel een beetje spannend dit! Er is parkeerplaats genoeg hier, dus je kan zeker jouw wagen veilig kwijt.

Je volgt de witte bordjes met blauw kruis en al gauw wordt duidelijk hoe prachtig mooi deze omgeving is!

Bruggetje na bruggetje wandel je de Hoëgne omhoog. Je staat versteld met hoeveel kracht het water hier langs de grote keien stroomt en spat. Vooral het eerste deel van de wandeling is best pittig en daarom raad ik je toch goede wandelschoenen aan voor deze wandeling. Mensen die slecht te been zijn en kleine kindjes raad ik eerder af voor deze wandeling.

Plots komt het water van overal, kleine zijriviertjes smelt met de Hoëgne samen en ook aan water uit de lucht geen gebrek, want wij hadden voor de volledige wandeling regen voorzien (oeps). Moeder Natuur op zijn best als je het mij vraagt.

Zo blijft je je klim verder zetten langs de Hoëgne lang aangelegde houten paden, de wortels van bomen of de via de rotsen.

Eens boven moet je helaas de Hoëgne verlaten. Links (route A) was voor ons helaas gesloten door de watersnood van enkele maanden geleden. Deze had ook hier helaas veel schade gebracht en daardoor was deze optie volledig afgesloten. Ook langs het eerste deel van de wandeling zie je hier en daar nog restanten van deze watersnood. Kapotte paden langs de kant van het wandelpad, kapotte bomen, etc..
Wij gingen naar rechts (Route B) en dit was voor ons persoonlijk het minste deel van de wandeling omdat deze volledig verhard was. Wel goed om eventjes te bekomen van de stevige klim die we deden!

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Wij namen een lunchpakket mee en na ongeveer 1-2 km wandelen kom je op een open vlakte waar ook een overdekt hutje staat. Hier kan je gerust genieten van je lunch met uitzicht op de Hoëgne. Helaas kwamen we wel geen vuilbakken tegen.
  • De route staat aangeduid als 10km (Route B) en 12km (Route A), wij deden er 8km over langs route B.
  • Reken op een uurtje of 3 wandelen. Zeker het eerste deel gaat wat trager door de moeilijkheid en door het feit dat je heeeeeel dikwijls stopt voor foto’s te nemen.
  • Je volgt de witte bordjes met het blauwe kruis.
  • Zorg voor goede wandelschoenen en trek laagjes aan!

Na de wandeling hadden we een stevig biertje wel verdient en gingen we de brasserie aan de parkeerplaats binnen. Een heel gezellige chalet met mooie speeltuin voor de kinderen.

Geniet vooral van deze prachtige natuur, het is zo mooi en feeëriek dat je spontaan begint te dromen bij dit landschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close